Регионът

Отново награди за НЧ „Хр. Ботев -1928г.“, с.Венец

В ранни зори отново потеглихме за участие на събор, но този път в Родопа планина за Неделския двуглас. Настроението беше на ниво, но и с малко скептицизъм, защото името на Неделино и двугласа са известни не само у нас, но и в цял свят, което показват и изявите на участниците. Тази година беше 20-то издание на фестивала, което се проведе от 3 до 5 септември. Потопихме се в палитра от носии, песни и танци.


Журито бе в състав: акад. проф. Милчо Василев, доц. д-р Донка Цветкова, доц. д-р Стефан Йорданов и народната певица от Неделино г-жа Виолета Измирова. Под зорките им погледи се качваха и слизаха участниците, които бяха около 2000 на брой, от 90 читалища от цяла България. Вредом с българското участие имаше и групи от Молдова, Украйна, Турция, Гърция и др. Въпреки това, ние, от малкото селце Венец, не се изплашихме и се качихме на сцената за изявите, които представихме. Бяхме аплодирани и признанието за положения труд от самодейците не закъсня. Удостоени бяхме със Специална награда за цялостно участие и сребърен плакет, връчени ни от кмета на гр.Неделино г-н Боян Кехайов.
Ръководството на НЧ“Христо Ботев – 1928г.“ благодари на всички участници, като им желае здраве, дълголетие и повече успехи.


Бъдете благословени.
Читалищен секретар – Румяна Костова

Виж още

Още новини

Вашият коментар