РегионътСпорт

Първо място за Шабан Мустафа на полумаратон „Атанасовско езеро“

Кметът д-р Кенов лично награди гордостта на община Сунгурларе

Многократният шампион на България по маратон и планинско бягане Шабан Мустафа се класира на първо място в традиционния полумаратон „Атанасовско езеро“ в Бургас. Той пробяга 21 км за 1 час и 13 минути. Кметът на община Сунгурларе д-р Георги Кенов присъства лично на неговото представяне, заедно със зам.-кмета Димитър Гавазов и председателя на общинския съвет Халил Ахмед.

„Изключително съм щастлив да присъствам на поредната победа на Шабан. Той е нашата гордост в Сунгурларе. Вярвам, че с общи усилия можем да постигнем поставените цели, спортът в общината да се развие с помощта на нашите шампиони”, сподели д-р Кенов, кмет на  община Сунгурларе.

След финиширане на Шабан, полумаратонът продължи с презентация на успехите, постигнати от националния шампион на България. Уникални кадри от състезания, лични моменти, запечатани в снимки при спечелване на различни медали, бяха показани на участниците и гостите на презентацията. Сунгурларският шампион сподели пред препълнената зала вълнуващите минути от победите си в планинското бягане и личната си мотивация за успех. През 2020 година Шабан ще се насочи към четири световни маратона по планинско бягане в Алпите.

На официалната церемония д-р Кенов награди шампиона Шабан Мустафа и най-възрастния състезател в полумаратон „Атанасовско езеро“ Алън Кий.

Виж още

Още новини

Вашият коментар