Регионът

Синьо лято в Крумово градище

Лятна ваканция… Игри, смях по улиците, аромат от бабините гозби… Селска идилия. Животът на село не се е променил от преди 10-20… години. На фона на детския смях, разговорите на младежите и дернека на бабите преминават летните дни в селата.
Задружните Станислав, Кристиян, Кольо, Ваня, Стелиян и Рая от с. Крумово градище се радват на ваканцията. Изгубили представа за времето, те бягат на воля и се потапят в едно синьо лято.
На тях не са им нужни смартфони, достатъчно им е да бъдат заедно и да си играят. Разликата във възрастта не е пречка между тях. Дори и сега те продължават традицията да се „викат“ по къщите, а не да се уговарят онлайн.


Всяко лято нямат търпение да започнат игрите.
Децата се събират на детската площадка. Забавляват се… Скачат, бягат и се наслаждават на безгрижието си. Играят на любимата на всички деца „народна топка“, на криеница, федербал, на футбол… Радват се и на обособения кът за игри с люлки, пързалки, въртележка, катерушки и „Дама“.
Родителите са доволни, че има място, където децата им да се забавляват. Те се наслаждават на спокойствието и дори понякога се включват в игрите, за да си припомнят за отминалите детски дни. Нищо не може да се сравни с тези моменти…, на село. Те оставят следа в живота на всяко дете, имало възможността да се докосне до селската идилия.

Виж още

Още новини

Вашият коментар