Регионът

Стена на националната гордост в село Крушово

Карнобатското село Крушово отново има повод за радост. След като изцяло реставрира Селската чешма, председателят на читалището Филип Петров се зае и с обновяване на залата в кметството. Мястото, преди пандемията се използваше за срещи на членовете от пенсионерския клуб. В залата се провеждат събрания, гласува се по време на избори. В изключително окаяно състояние бе подовата настилка, за която казват хората: Не си знае годините. На нейно място е нареден гранитогрес, който изцяло промени облика на помещението. Сега вече и лесно ще се поддържа хигиената, обясняват ползвателите.
Но най-горди са със стената, която Филип е започнал да оформя. На нея са поставени портрети и слова на видни революционери, поети, писатели и литературни герои, които са неразделена част от живота на България.


А целта е да знаем, да помним и да се гордеем с делата им. Да не забравяме уроците, на които са ни научили, да следваме тяхното верую. Филип казва, че потретите на стената ще продължават да нарастват, защото имаме нужда от силата на нашите национални герои, за да ни показват пътя, по който трябва да отстояваме българското.

Виж още

Още новини

Вашият коментар