Регионът

Трудолюбиви искренци превърнаха църковния двор в зелен рай

На 17 септември, когато се почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, Златка Великова от с. Искра получава ключовите от църквата „Св. св. Кирил и Методий“ в селото и дава обещание да се грижи за Божията обител. Още на следващия ден тя, заедно със своите съселяни –  Живко Василев, Атанас Василев, Елка Василева, Христина Георгиева, Тодорка Ангелова, Галя Геренска, Емилия, Теди, баба Стойка и Радо решават да превърнат църковния  двор в зелен рай. На доброволни начела, със собствени сили и труд, ентусиастите се захващат с благородната кауза.

Същите доброволци, освен труд, даряват и  парични средства. С тях са закупени семена за озеленяване  – райграс и детелина, туи и цветя. Гледката, сега, близо два месеца след засаждането и положените грижи- е красива. Дворът е преобразен, църковната сграда е обградена от зеленина. Дарение правят още Мария Иванова и Светлин Пашев.

На всички, участвали с труд, сърце и средства Златка Великова изказва голяма благодарност за подкрепата. Пожелава на тях и семействата им живот и здраве и да продължават с благородните дела.

Виж още

Още новини

Вашият коментар