Регионът

В Кликач изградиха фундаментите за нова детска площадка и зона за спорт

Днес в Кликач стартираха дейностите за облагородяване на парка в центъра на селото. На местата, където се предвижда да се обособи детска площадка и зона за спорт се изградиха фундаментите, върху които ще бъдат разположени съоръженията. Дейностите се реализираха с подкрепата на жители на селото, които участваха с доброволен труд, информира кметът на селото Хюсеин Селим.

Стартиралите мероприятия са във връзка с изпълнението на проект „Облагородяване на съществуващия парк, изграждане на детска площадка и зона за спорт в с.Кликач“, който се финансира по Националната кампания „Чиста околна среда – 2021 г.”. Неговата основна цел е да се осигури комплексно подобряване на жизнените условия в селото. В тази връзка ще се изгради детска площадка, на която ще има комбинирана детска пързалка и детска игра „Дама”.

 В зоната за спорт ще се монтират уред за набиране,  успоредка, маса за тенис и  комбиниран фитнес уред–тренажор за крака и преса за гърди. Планирано е да се засадят още дървесни видове и да изработят и поставят къщички за птици.

С реализацията на проекта ще се формира позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у жителите на селото.

Виж още

Още новини

Вашият коментар