Регионът

В с.Добриново ремонтират покрива на читалището

Изключително критично бе състоянието на покривната конструкция на читалищната сграда в село Добриново. Ремонтните дейности започнаха в началото на април. За тях бяха гласувани средства в бюджета на община Карнобат. С ремонта е ангажирано общинското предприятие „Благоустройствени, ремонти и комунални дейности“. Ремонтните дейности бяха крайно наложителни, тъй като част от конструкцията се бе срутила в помещенията на втория етаж и дъждовните води проникваха свободно. Покривът не е ремонтиран от построяване на читалището през 1968 година.

От кметския наместник на Добриново Иван Линов научихме, че вече е готов задният скат на сградата. В момента се работи по лицето. Старите греди се заменят с нови, кове се нова ламперия, пренареждат се керемидите, които са в добро състояние и се монтират водосточни тръби.

Състоянието на втория етаж е много зле, в следствие на компрометираната покривна конструкция. Там преди години се помещаваше библиотеката към читалище „Пробуда“, която се наложи да бъде изместена.

Сградата на читалище „Пробуда“ може да си съперничи с тази на градското читалище. Тя е с в впечатляваща фасада, с колони, с панорамна тераса, със салон на две нива, който на времето се е използвал за кинопрожекции. На първо ниво има 60 места и на балкона още 30. Първият етаж бе ремонтиран през 2017г, по инициатива на кмета Иван Линов и неговото състояние е сравнително добро. След ремонта на покрива ще се търси вариант и за обновяване и на помещенията на втория етаж.  

Виж още

Още новини

Вашият коментар