Регионът

В село Венец вече имат фитнес зона на открито

Обособяването на фитнес зоната на открито стана възможно, след изпълнение на проект, получил финансиране в Националната Кампания „Чиста околна среда – 2020г.“ С доброволен труд и съдействието на местни фирми теренът, намиращ се в парка на селото бе основно почистен. Премахнати бяха паднали и сухи клони, както и храстите в района. Обособиха се зелени площи, почистиха се съществуващите, които бяха затревени и зацветени.


По проекта се монтираха фитнес уреди, които оформиха фитнес зона на открито. Поставени са пейки, оформени са алеи. Фитнес зоната е подходящо решение в летните дни, когато в селото има много деца и младежи, които искат да прекарват времето си навън, провеждайки редица занимания по баскетбол, футбол и шах, народна топка, федербал и други.
След почистването, озеленяването и поставянето на съоръженията, ще се следи за запазването на чистотата и поддържането на оборудваната площадка. За чистотата и поддържането на къта в добро състояние ще са отговорни, както кметът и служителите в кметството, така и жителите на населеното място.


Основните мерки за недопускането на повторно замърсяване ще бъде поддръжката на създадената зона за отдих. Акциите по почистване на площите и поддръжка на засадената растителност от местните жители ще се организират периодично, което е още една предпоставка за недопускане на повторно замърсяване.
След реализираните дейности, пустеещото място в парка е превърнато в атрактивна зона за спорт и свободно време, с променен облик и красива природа.

Виж още

Още новини

Вашият коментар