Регионът

VI-та областна олимпиада по информатика и нови технологии

В нея могат да участват различни средни и основни училища от област Бургас, които ще премерят сили и умения и ще покажат своите знания в сферата на ИТ технологиите – един от най-динамичните и бързо развиващи се сектори. Ученици ще бъдат разпределени в три възрастови групи: 4-ти до 6-ти клас; 7-ми до 9-ти клас и 10-ти до 12-ти клас.

На 21.03.2020г. от 9:00 ч. в Бургаски Свободен Университет ще се проведе  VI-та областна олимпиада по информатика и информационни технологии. Реномираният конкурсен форум се организира за шеста година по инициатива на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и се осъществява със съдействието на Център за млади таланти и направление Информатика и компютърни науки към Центъра по информатика и технически науки на БСУ. Новото за тази година е, че по поканата за партньорство на организаторите прие и Профилирана природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“.

Участието е безплатно, а организаторите канят всички деца и младежи от 4-ти до 12-ти клас от Бургас и региона с интереси в тази област да се включат в събитието. Записвания за участие се приемат до 16.03.2020 г. по електронен път на: http://www.forbgkids.org/313/page.html?fbclid=IwAR3xI52GvCleM13P6SzUJVLZ9NOl81_UaXXDbaJs9j3RLwzKx9qqikWS_ys

Виж още

Още новини

Вашият коментар