Спорт

Достойно представяне на клуб „Маркели“ на Държавното по фехтовка

Тази събота и неделя Пловдив бе домакин на Държавното първенство по фехтовка със сабя за деца до 11г. и до 13г. „Съботният ден донесе силни емоции на карнобатските фехтовачи. В условията на силна конкуренция Габриела Георгиева спечели бронзовото отличие в индивидуалното състезание до 13г. Габи отпадна от победителката Преслава Алекова от гр. Русе“, разказва треньорка на карнобатския клуб Катя Пъдарова.

Последвалата отборна надпревара, първият ни отбор, включващ Габриела Георгиева, Василена Христова и Мелек Мехмед се класира на 4-то място, като в битката за бронза бяха победени от клуба на ЦСКА.“ Момичетата играха равностойно и не се притесняваха от опита и подготовката на своите съпернички, но физическото и психическото изтощение повлияха на концентрацията им и в крайна сметка двубоят завърши 45: 37 точки“, коментира треньорката на Клуб „Маркели“.

Неделният ден продължи с индивидуалните изяви на деца до 11 г. Много силно представяне за Иванислава Стоянова, която в дебютното си участие на Държавно първенство, завърши на 5-то място, като една точка не й достигна да спечели бронза и да се бори за купата и златния медал. Иванислава загуби елиминационния двубой 9:10 точки от Екатерина Чаушева – „Диневи Фехтовка“. Елеонора Василева завърши 14-та, а Рая Кръстева се класира на 12-то място. „Всички деца играха с огромно желание, проявиха увереност и самочувствие и представиха достойно карнобатската фехтовка“, категорична е Катя Пъдарова.

Виж още

Още новини

Вашият коментар