Спорт

Два бронзови медала за карнобатските лекоатлети от Националния шампионат

Два бронзови медала спечелиха състезателите на СК „Атлет” на Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени в София. В състезанията, които се проведоха на националния стадион „Васил Левски“ СК „Атлет” Карнобат участва с четирима състезатели.

В социалната мрежа Йорданка Тончева сподели: „Моите пораснали момичета и момчета – Ива Радева, Азизе Мехмед, Яни Неделчев и Алекс Христов. Щастлива съм , че сте мои състезатели! Благодаря ви!

Ива Радева се класира на трето място в дисциплината хвърляне на диск. Тя хвърли уреда на 33,70м, а при чукохвъргачите се класира четвърта.

Алекс Христов се класира трети на хвърлянето на диск. Постижението му е 42,68 м.

Достойно се представиха и другите двама състезатели на клуба. Яни Неделчев, който участва в две дисциплини – хвърляния на чук и диск, и Азизе Мехмед при хвърлячите на чук.

В националния шампионат участваха още двама представители на карнобатската лекоатлетическа школа. Антония Щерева, която се състезава за КЛАСА София спечели сребърен медал в дисциплината чук, а при дискохвърлячите се класира на четвърто място.

Чудомир Черногоров, който от година се състезава за „Евър” – Варна се представи много добре в бяганията на 3000 м стипълчейз и на 800 м.

Националният шампионат за мъже и жени на открито се проведе на 8 и 9 август в София.

Виж още

Още новини

Вашият коментар