Спорт

Габриела Георгиева донесе поредното злато за фехтовален клуб „Маркели“

В последното си състезание за настоящия сезон, децата от клуб „Маркели“ се сблъскаха със свои връстници както от нашата страна, така и от Румъния и Белгия. Матей Раду от Динамо и Габриела Георгиева от „Маркели“ спечелиха златните медали във възрастова група до 12 години, демонстрирайки завидни умения в Международния турнир на сабя за купа Бургас 2021, разказва треньорката на младите на фехтовачи Катя Пъдарова. Организатори на форума бяха Европейската конфедерация по фехтовка, Българската федерация по фехтовка, фехтовална академия „Васил Етрополски“, фехтовален клуб „Корсар“ и община Бургас.

При момичетата до 12 години, златният медал извоюва Габриела Георгиева от „Маркели“. В групите тя записа пет победи и една загуба. В елиминацията Габриела отстрани Аня Тофан от ЦСМ с 10:1, Крина Джордже от „Динамо“ с 10:8 и Николета Добрева от „Железник“ с 10:5. В полуфинала Габриела победи Амели Пескару от „Динамо“ с 10:3, а във финала се наложи над Преслава Алекова от Русе с 10:4. В крайното класиране първа е Габриела Георгиева от Маркели, втора е Преслава Алекова от Русе, бронзовите медали разделиха Диана Нейчева от „Младост“ и Амели Пескару от „Динамо“.

В състезанието участваха още Доротея Апостолова, Василена Христова, Веселин Костадинов, Елеонора Василева и Ивет Стойчева. Децата излязоха с победи от груповата фаза, но в директните елиминация отстъпиха в своите двубои. Всички наши фехтовачи играха със самочувствие и старание и представиха себе си и отбора по отличен начин, категорична е треньорката!

В последния ден от състезанието, първият тим на България (Габриела Георгиева, Николета Добрева, Николета Богданова и Преслава Алекова), завърши трети в крайното класиране, отпадайки от първия отбор на „Динамо“ (Амели Пескару, Анастасия Фузеа, София Корлатеску и Андреа Аданилоаие) в битката за място на финала.

На 26 юни най- новите попълнения на фехтовален клуб “ Маркели“ получиха грамоти за завършена I-ва фехтовална степен и са готови за подвизи и изяви на състезателни форуми!

Виж още

Още новини

Вашият коментар