Спорт

Галя Христова национална шампионка на чук за девойки под 20 години

Галя Христова от СКЛА „Атлет“, гр. Карнобат завоюва шампионската титла на чук за девойки под 20 години, на Националния шампионат по хвърляния, който се проведе в Балчик през уикенда. В дисциплината тя триумфира убедително, изпращайки чука на 36.94 метра. Тройката допълниха миналогодишната шампионка Жаклин Иванова (Вая 94-Бургас) с 34.09 м и Дияна Стоянова (СКЛА Добрич) с 30.44 м. 

Националният шампионат по хвърляния за всички възрасти се проведе на  19 и 20 февруари в Белия град. Лекоатлетическият полигон по хвърляния в Балчик за пръв път беше домакин на официално състезание след реконструкцията, направена миналата година от Министерството на младежта и спорта. Първият ден се състезаваха основно юноши и девойки под 18 и под 20 години – на диск и копие, а след обяд – копиехвърлячите, мъже и жени. Денят започна и завърши с хвърляне на чук за девойки под 18 години и за юноши в същата възраст.

На 20 февруари се състезава „тежката артилерия“ – мъже и жени на диск, юноши и девойки до 20 години, мъже и жени – на чук. В стартовите списъци на 18-те дисциплини се включиха  над 120 имена. Домакин на шампионата, организиран от Българската федерация по лека атлетика, беше балчишкият клуб „Черно море-2005“.

Виж още

Още новини

Вашият коментар