Спорт

Хвърлячите от СКЛА „Атлет“ доказаха, че са сред най-добрите

В Десетото издание на турнира по хвърляния „Дионисополис“ участие взеха 23 клуба от цяла България и един от Румъния. Той се състоя на 1 май на полигона по хвърляния в Балчик. В Балчик се състезаваха и украински национали, които са на подготовка в България.
Отлично се представиха най-младите карнобатски хвърлячи, родени 2009/2010г. За тях това е трето участие в турнира и вече като победители в това състезание, те с нетърпение се подготвяха и очакваха стартовете. Състезателите на СКЛА „Атлет“ отново доказаха, че са най-добрите в своята възрастова група.В дисциплината хвърляне на чук шампион е Ивилин Колев с резултат 49.05м, второ място за Никола Кайряков, отстъпихме третото място на домакините и четвърти е Иван Желязков.


В дисциплината мятане на диск нашите състезатели бяха безапелационни и окупираха почетната стълбичка- втора шампионска титла за Ивилин Колев, второ място за Иван Желязков и бронзов медал за Никола Кайряков. При момчетата под 16г., в своето първо участие на състезание, се представиха отлично- Химен Асенов/6м. в дисциплината хвърляне на чук/ и Ангел Вангелов /12м. в дисциплината тласкане на гюле/.
При юношите под 18г. в дисциплината хвърляне на чук Давид Асенов се класира на пето място като по- добри резултати от него успяха да регистрират двама българи и двама украинци.
В състезанието участие взе и двукратната шампионка на България в дисциплината хвърляне на чук Галя Христова, но тъй като в програмата на турнира не беше включена тази дисциплина, тя се състезава в дисциплината мятане на диск и се класира на осмо място.
Ръководството на СКЛА „Атлет“ се гордее със своите състезатели, които упорито се подготвят при условия различни от състезателните, но успяват да се представят достойно!

Виж още

Още новини

Вашият коментар