Спорт

„Карнобат“ остава в Трета лига, първенството приключи

Шампионатът в Югоизточната Трета лига приключва преждевременно, стана ясно след заседание на Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз. Причината е популярна на всички – невъзможността да се проведат спортни събития на територията на страната, поради пандемията от коронавирус. 

По предложение на президента на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, бяха приети следните решения: 

В първенствата от Трета лига за крайно класиране се приемат класиранията към момента на въвеждане на извънредно положение на територията на страната. Изключение се прави за Югозападна Трета лига, където предстои да бъде насрочен бараж между „Миньор“ /Перник/ и „Септември“ /Симитли/ за определяне на победител в групата. 

В първенствата от Трета лига за сезон 2019/2020 г. няма да има изпадащи отбори в по-долна  дивизия, съобщава БФС. 

Така „Карнобат“ остава в Югоизточна Трета лига, като завършва на 16-то място с актив от 14 точки. Карнобатлии успяха да проведат два мача от пролетния полусезон на Югоизточна Трета лига, преди да бъде спряно първенството. В мач от 18-ти кръг момчетата на Георги Калоянов завършиха 0:0 при гостуването си на „Миньор“ /Раднево/, а кръг по-късно победиха у дома  2:0 „Родопа“ /Смолян/ с голове на Киро Гърков и Даниел Стаматов. 

Уви, очертаваше се интересна футболна пролет с участието на „Карнобат“, предвид подобрената игра в първите два мача и добавена селекция в отбора, но обстоятелствата в момента са други.Можем единствено да се надяваме любимата игра да властва по родните терените възможно най-скоро.

http://vhmedia.bg

Виж още

Още новини

Вашият коментар