Спорт

Карнобатлия ще участва в най-големия Фестивал на спорта

Абсолютният шампион на турнира по културизъм „Георги Николов – Мечката“ през 2010 г. Динко Желязков ще участва Първото издание на Bulgaria Sports & Wellness Show. Bulgaria Sports & Wellness Show 2020. Очаква се то да бъде посетено от над 5 хиляди спортисти и любители на спорта и активния начин на живот.

Сред регистрираните за участие в програмата на Bulgaria Sports & Wellness Show 2020 е карнобатлията Динко Желязков, по образование магистър „Фармацевт”, който се занимава с бодибилдинг.

Снимки: Личен архив Динко Желязков

Динко е роден през 1979 г. в Карнобат. Като ученик, до шести клас, тренира борба, а от 9-ти до 12-ти клас кикбокс,където има сребърен медал от републиканско първенство за младежи. С тежести започва да се занимава през 2005 г. През 2010 г. става и републикански шампион в категория до 100 кг. В момента, Динко Желязков консултира като персонален треньор хора, които желаят да подобрят формата си. Той подготвя и състезатели за турнири по културизъм.

Динко Желязков е треньор на Николай Иванов. Николай е роден в Карнобат и е завършил  в ПУ „Паисий Хилендарски“,  специалност „Социална педагогика“. От няколко години се занимава с културизъм. Избрал е  категорията „Мъжка физика“ (men`s physique). През 2016 година той печели Балканска и абсолютна шампионска титла, а през 2018 г. завоюва шампионската титла на Републиканското първенство по културизъм и фитнес в град Пловдив. Николай Иванов тогава подчерта, че успехите ги дължи изцяло на Динко Желязков.

Динко Желязков и Николай Иванов

Bulgaria Sports & Wellness Show. Bulgaria Sports & Wellness Show 2020 е най-голямото В2В и В2С изложение и фестивал на спорта у нас, което ще събере под един покрив, между 13 и 15 март 2020 г. в зала 1 на Интер Експо Център София, световни и европейски шампиони, спортисти, фитнес и персонални треньори, собственици на спортни зали, хотелиери, както и любители на силовите, бойните и екстремните спортове.

Събитието се подготвя по модела на някои от най-успешните изложения в тази област в света – FIBO и ISPO в Германия, Olympia Fitness & Performance Weekend и Arnold Sports Festival в САЩ, Rimini Wellness в Италия и FIWE в Полша – разбира се, адаптирано към българските условия.

Виж още

Още новини

Вашият коментар