Спорт

Кметът на Карнобат даде старт на последния етап на колоездачната обиколка на България

Минути преди старта, президентът на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов, връчи на кмета на Карнобат Георги Димитров плакет в знак на благодарност за доброто партньорство и подкрепата. За доброто сътрудничество и съвместна работа с плакет бе отличен и Ангел Терзииванов,  главен експерт „Образование“ в Общината. От Федерацията по колоездене са благодарни на община Карнобат за подкрепата и възможността от нашия град да стартира последният етап. Пожеланията са за съвместна дейност и партньорство и занапред.

От Карнобат, точно в 11:45, на 5 юли, стартира последният етап от 68 колоездачна обиколка на България. Карнобат – Габрова е петият етап от състезанието, наречен още „краски“, с дължина 188км. Водач на групата бе германецът Michel ASCHENBRENNER (Team P&S Metalltechnik). Той е победителят в четвъртия етап от обиколката Сливен-Бургас. В оспорвана битка, той първи пресече финала с време 2:09:02!

В 68-мата Международна колоездачна обиколка на България участват 25 отбора съответно от България, Полша, Гърция, Украйна, Унгария, Дания, Германия, САЩ, Италия, Словакия, Чехия, Австрия, Франция, Румъния.

Виж още

Още новини

Вашият коментар