Спорт

Поморие рън – морско бягане и кроскънтри

Поморие ще бъде домакин на няколко атлетически събития през това лято. Семинар и занимание по „Детска атлетика“ ще се проведе на 21 август (петък) на стадион „Поморие“. В тази проява се очакват да участват деца от града на възраст от 6 до 12 години.
Следващият ден 22 август ще се раздават стартовите пакети за второто издание на „Поморие рън“ с дистанции 2020 м и 10.25 км с уникално трасе между Поморийското езеро и Черно море.
Състезанието „Поморие рън“ е с начало 10:00 на 23 август (неделя), като в него се очакват най-добрите български бегачи на дълги разстояния, както и десетки любители. Записването на състезанието продължава на www.runbulgar.com.
Надпреварата е част от веригата RUN BULGARIA и се организира със съдействието на Община Поморие. Състезанията са подходящи за всички любители на бягането и здравословния начин на живот. В тях участват както професионални бегачи и любители, така и хора, които с дебюта си в RUN BULGARIA поставят началото на физически активния си начин на живот. Сред основните идеи на кампанията са още: да се представят красивите места в България и да се набират средства за развитието на млади талантливи атлети.
Кметът на община Поморие Иван Алексиев също традиционно ще участва в бягането. През 2019-а година г-н Алексиев пробяга дистанцията от 10.25 км, а после награди и най-добрите атлетки при жените. Общото събрание на Българска федерация лека атлетика също ще бъде в Поморие на 3 септември с представители от над 60 клуба от цялата страна.

Виж още

Още новини

Вашият коментар