Спорт

Шабан Мустафа сред най-бързите на Търново Ултра 2020

Над 500 атлети стартираха в тазгодишното издание на маратона “Търново Ултра”, който ежегодно организира СК “Браун тим”. Първото издание бе през 2016 г. с дистанции от 43 км трейл бягане и МТБ. В следващите години имаше стартове и финали на крепостите “Царевец” и “Трапезица”, добавени бяха както по-дълги, така и по-къси трасета. “Стараейки се да правим надпреварата по-интересна и по-предизвикателна за състезателите, за нашата 5-годишнина решихме да го превърнем в двудневен празник на спорта в самия център на града – в парк “Марно поле”, заявиха организаторите.

Тази година състезанието се проведе на 4-5 юли при всички противоепидемични мерки. Участниците се надпреварваха в четири дистанции в трейл /планинско/бягането – 14, 28,48 и 71 км трейл бягане, две дистанции МТБ – 27 и 45 км и разбира се – Дуатлон 45км МТБ + 48км Трейл. Те се насладиха на разнообразен терен, тежко и предизвикателно трасе, по перфектно маркиран маршрут и със зашеметяващи гледки.

Снимка: Архив

В най-късата бегова дистанция – 14 км, при мъжете на 5 юли първата тройка оформиха най-добрите ни лекоатлети в средните дистанции – златото взе дряновецът Стоян Владков, а среброто бе за Шабан Мустафа. Ивайло Вълев от Плевен  зае трето място.

Шабан не можа да участва на планинското бягане от Банско до връх Вихрен. Два часа преди старта той бе повикан да даде проба за коронавирус. Причината бе, че Шабан работи в общинската администрация на Сунгурларе,  в която имаше заразени. Следващото му участие е на 12 юли на Pancharevo Trail Marathon.

Виж още

Още новини

Вашият коментар