Спорт

Шампионска титла за Габриела Георгиева от фехтовален клуб „Маркели“

Габриела Георгиева от клуб „Маркели“ взе шампионската титла при момичетата до 13 г. в надпреварата за Купа България. Вторият кръг от надпреварата се проведе в комплекс „Младост“ в Софи, на 22-23 май.

„Габи, която излезе от групите с четири победи и една загуба, в елиминациите надделя над Десислава Генкова с 10:2, над Лиляна Добрева с 10:5 и за влизане във финала – над Елиа Бърдарова с 10:8. В двубоя за титлата Габриела се изправи срещу Ива Власева от ЦСКА София и победи с 10:7.“, разказва треньорката Катя Пъдарова. В крайното класиране първа е Габриела Георгиева от „Маркели“, втора е Ива Власева от ЦСКА София, а третото място си разделиха Елиа Бърдарова от Младост и Ралица Гаджева от Младост.

Елеонора Василева също успя да влезе във финалната осмица за пръв път на състезание от национален форум. При момичетата до 11 г. Елеонора изпитваше затруднения в групите и излезе само с 1 победа, което я изправи пред силната състезателка на „Диневи Фехтовка“- Екатерина Чаушева. Въпреки това, тя не се притесни от противничката си и показвайки завидна бързина, в крайна сметка се поздрави с победа 10 на 6. В битката за медалите, Елеонора отпадна от Теодора Янкова от ПЛОВДИВ БГ, която завърши втора в крайната надпревара. Клуб „Маркели“ поздравява всички смели и целеустремени свои състезатели, които не спират да се развиват и да желаят победата!

Виж още

Още новини

Вашият коментар