Спорт

Смели сърца в сблъсък за купа „Маркели“

Турнирът беляза началото на втория полусезон от състезателния календар по фехтовка със сабя за деца. Събитието бе организирано от фехтовален клуб „Маркели“ и се проведе във физкултурния салон на СУ“Христо Ботев“, гр. Карнобат. „В ранните часове на съботния ден, училището беше „окупирано“ от амбицирани и непримирими млади рицари, желаещи да демонстрират своите способности и умения и така да спечелят призовите награди”, казва треньорката Катя Пъдарова.

Състезанието протече в 5 възрастови групи- момчета и момичета родени през 2011 г. и по-малки, момчета и момичета родени между 2008-2010 г. и момчета, родени през 2007 г. и по-големи. При най- малките мускетари, купата и златното отличие спечели Ивет Стойчева от „Маркели“. Тя запази самообладание и благодарение на пъргавината и бързия си ум, победи своята съперничка с 10 на 4. При най-малките момчета бронзови медали за карнобатския клуб спечелиха Атанас Хазърбасанов и Мартин Тодоров. Те обещаха следващия път да вземат реванш за изпуснатия шанс. Съревнованието продължи с момчетата, родени от 2008 до 2010 г. Тук, бронзът отново бе за карнобатския отбор, а негов притежател стана Петър Хазърбасанов. Много малко не достигна на Иван Иванов и той да се качи на стълбичката за награждаване, но в крайна сметка се класира на 5-то място.

При момичетата битката беше изпълнена с неочаквани обрати, сълзи за едни и усмивки за други. Във финалния двубой Василена Христова от „Маркели“ отстъпи на представителката на „Корсар”-Мария Джалъзова с 8 на 10 точки. Това е вторият поред загубен финал от състезателката на домакините, която се завърна на пътеката след неприятна контузия, но старанието и сърцатата игра, която демонстрира, са показател, че успехите тепърва предстоят. Още една представителка на „Маркели“ се качи на почетната стълбичка в тази възрастова група. Доротея Апостолова се класира на 3-то място и завоюва бронзовия медал. При най-големите и съответно най-опитни момчета, Пенчо Сивов, Милен Малчев и Бончо Зубев се биха смело, но липсата на самоувереност и прецизност ги лиши от медали.

Клуб “Маркели“ изказва своите благодарности на ръководството и директора на СУ „ Христо Ботев“ за съдействието и подкрепата, както и на своите приятели, благодарение на които, всички деца получиха награди.

Виж още

Още новини

Вашият коментар