Спорт

Сребро и бронз за фехтовачите от клуб „Маркели“

Със сребро и бронз се завърнаха фехтовачите от клуб „Маркели“ от Държавно първенство по фехтовка със сабя, което се проведе в гр. Приморско от 14 до 16 април. При най-малките момичета до 11 г., Елеонора Василева спечели сребърния медал, след като от групите излезе без загуба, а в елиминациите отстрани Мария Манчева от „Корсар“ и София Цонева от „Младост“. Във финалния двубой, Ели загуби от Екатерина Чаушев от „Корсар+ и така сребърният медал остана за нея.

Другите наши представителки в същата възрастова група – Ралина Чанева и Ивет Стойчева завършиха съответно на шесто и дванадесето място. При момчетата до 11 г. Павел Желязков се класира на шестнадесето място от тридесет участници. При момичетата до 13 г. Габриела Георгиева и Доротея Апостолова останаха на няколко точки от медалите, като единствено непредизвикани грешки им попречиха да се качат на почетната стълбица.

Останалите момичета от групата също играха с голямо желание за победа и успяха да упражнят отлично своите умения. В отборната надпревара, първият отбор на клуб „Маркели“ в състав-  Доторея Апостолова, Мелек Мехмед, Габриела Георгиева и Мелек Кадиш спечелиха бронзовите медали, побеждавайки отборите на ЦСКА и „Дунав“ Русе, като в битката за финала, след драматичен двубой отстъпиха на „Пловдив БГ“ с резултат 45 на 42 точки. Състезателките ни показаха отборен дух и мотивация да спечелят медалите, запазиха самообладание и концентрация в решаващата фаза на двубоите си и в крайна сметка се окичиха с бронзовите отличия. В състезанието взеха участие още Веселин Костадинов и Иванислава Стоянова.

Всички наши деца се справиха чудесно, показват развитие и качества, които ще им носят много позитивни емоции и победи в бъдеще, коментира треньорката на клуб „Маркели“ Катя Пъдарова.

Виж още

Още новини

Вашият коментар