ВидеоКарнобат

Нутрия е новият обитател в карнобатския зоокът

Нутрията е дарена от Руси Тодоров преди месец.  За нея ни разказа Райчо Костов, който се грижи за обитателите в зоокъта. Животното е открито в склад за дърва, в Северна промишлена зона. Нутрията става любимец на семейството на Руси Тодоров. Решават да я дарят в зоокъта, за да могат повече хора да се радват на животното. Нутрията е едър гризач и води полуводен начин на живот. Тя се нуждае от специални грижи, а зоокътът в градския парк е подходящо място за отглеждането й.

Новият обитател е голяма атракция за децата, които вече я наричат „Мики маус”. В момента нутрията съжителства с патиците. Любимото й занимание е да точи зъбите си, затова постоянно й носят клони. Райчо Костов говори с любов за нея: „Много дружелюбно животно. В началото се криеше и беше стресирана, но сега свикна с обстановката. Не хапе, не е страшна. Храни се само със зеленчуци. Много е интересна, когато старателно си обелва картофите и си подбира храната”.  Женската нутрия се нуждае от партньор. Райчо Костов разказа, че такива животни се срещат главно по реките и апелира, ако някой намери нутрия, да я донесе в зоокъта.

Зоокътът в Карнобат има приятели, готови винаги да помогнат. За изхранването на животните постоянно се отзовават Симеон Стойков от с. Деветак, „Братя Горчеви” ООД, Димана и Ганчо.

Виж още

Още новини

Вашият коментар