Life style

Маги, Краси и Ели от „К§М“: Черпим вдъхновение от актуалните модни тенденции

Маникюристката Маги, фризьорката Краси и гримьорката Ели са три амбициозни професионалистки, влагащи много старание и любов в работата си. Те са познати на много дами в Карнобат и региона. Преди шест години се сбъдва мечтата им, а именно – да отворят собствен салон за красота. Оттогава, досега в „К§М“, те очароват клиентите си с отношение, професионализъм и идеи.

Маргарита Статева, Красимира Статвева и Елена Апостолова са участвали в редица обучения и семинари, като продължават да се усъвършенстват.

Маги преминава успешно обучения при признати преподаватели в сферата на маникюра, както и онлайн уебинари от Русия.

Ели има квалификации в областта на професионалния грим, козметик първа и втора степен, миглопластика, микроблейдинг, ламинираме на мигли, оформяне и боядисване на вежди с Brow Henna и има допълнителни мастър класове.

Краси завършва базов курс в Център за професионално обучение „Давидоз“, както и надграждащи курсове в колористиката и официалните прически. И трите не спират да се развиват в своите области и следят отблизо тенденциите.

 • Момичета, откъде черпите вдъхновение за креативните визии, които предлагате?
 • От обмяна на идеи и контакт с колеги на професионално ниво, както и следейки световните модни тенденции.
 • Кои са най-предпочитаните прическа, грим и маникюр сред клиентите ви?
  Ели: Въпросът е според желанията на клиента, но практиката ми показва, че Nude грима е предпочитан.
  Краси: Клиентите желаят така модерните балеажи, а по-смелите – боядисване в ярки цветове. Моята страст са всякакъв вид плитки.
  Маги: При мен разнообразието е голямо, но забелязвам един преход към по- семпли, но в същото време декорирани с абстрактни детайли маникюри.
 • Най-вероятно се изправяте пред различни предизвикателства в работата. Кое е най-голямото предизвикателство за всяка една от вас?
  Краси: Най-голямото предизвикателство за мен е, клиентът да си тръгне усмихнат и доволен от обслужването ми.
  Ели: Предизвикателството го приемам като стимул да преобразиш едно лице.
  Маги:Като предизвикателство, приемам да пренеса идеите на всяка от моите клиентки върху ръцете им, като създам едно малко уникално бижу.
 • Какви са актуалните тенденции за маникюр, прическа и грим?
  Краси: Тенденциите в подстригването са късото каре, бретон и средната дължина на косата. А в колористиката балеажите, цветните кичури и пепелявият нюанс, съчетан с лилав корен.
  Ели: Всяка нова година носи със себе си нови тенденции. Те оказват влияние не само върху модата, но и върху козметиката. Свежата и озарена кожа е особено важна, за да изглежда гримът перфектно. Новата тенденция в грима на очите са бляскавите сенки, с мокър ефект на клепача.
  Маги: Актуални тенденции са неутрални или пастелни тонове, загадъчни отблясъци и абстрактни елементи стил минималистик, както и по – нестандартни видове омбре.
 • Какво съветвате клиенти-те, които искат промяна, но нямат ясна представа каква да е тя?
  Краси: Когато клиентът иска промяна го съветвам да рискува, но все пак преценявам дали тази промяна ще е подходяща за ежедневието и формата на лицето му.
  Ели: Това е най-трудният момент, от който зависи крайният резултат на доволния клиент. Това се постига с добра комуникация, задавайки въпроси към клиента за желанието му в насока за промяна и добавяйки моето професионално мнение.
  Маги: Съгласна съм с Краси и Ели. Аз съм за промяна и все пак трябва професионална оценка, за да може клиентката да е доволна от крайния резултат.
 • На кого беше идеята за общ салон и какво беше усещането при отварянето?
 • Всичко започна на шега, но хубавите неща в живота стават непредсказуемо. В момента, в който преоткрихме една в друга качествата си, решихме да ги реализираме и открихме Салон „К§М“ на 05.10.2015 г. Но какво е една завършена женска визия без перфектния грим. Така, година по-късно, към нас се присъедини Елена, която със своя талант и перфекционизъм ни помогна да станем един завършен салон, който предлага комплексно обслужване. Когато отворихме салона усещането беше неописуемо. Вълнувахме се, бяхме щастливи, заради красивите лица и доволни клиенти.
 • Всяко начало е трудно. При вас имаше ли предизвикателства?
 • Както във всяка професия и при всяко взаимоотношение с клиента има трудности. Но това е миг, до момента, в който не докажеш качествата си и удовлетвориш мечтите на поредния щастлив клиент.
 • При вас пандемията оказа ли влияние?
 • Пандемията повлия значително във всеки един бранш, но благодарение на женската суета сме неочаквано доволни.
 • Какви са бъдещите ви планове?
 • Искаме да реализираме едно комплексно обслужване на професионално ниво. В процес на преговори сме да реализираме тази си мечта в удобен и професионален салон.
 • Ако трябва да опишете в едно изречение какво е за вас професията…
  Маги: Щастие от това, че моите клиентки след процедура имат повече самочувствие и уникалност.
  Краси: Това е професията, която работя с голямо удоволствие и съм щастлива, когато клиентите си тръгват от салона с усмивка.
  Ели: Моята професия е една мечта, реализирана с много любов, която предавам в красотата на моите клиентки.
Виж още

Още новини

Вашият коментар