Life style

Работилничката. Ми: Важно е данаправиш някого щастлив, а най -важното е да започнеш от себе си

„Работилничката. Ми“ е мястото, където един млад творец от споделя своите креативни идеи в картини. Момичето, което стои зад ръчно изработените пана, предпочита да не споделя името си, но от картините й разбираме какво носи в душата си.
Тя прави изкуство от всяко едно камъче, мидичка и морско стъкълце.
Тя ги подбира с много любов по крайбрежната ивица на нашето Черноморие.
Тя е изпълнена с много идеи и позитивна енергия.
Тя е творец, радващ се на малките неща…
Тя раздава надежда на хората с изкуството си.
Тя е мечтател…
Тя кара хората да се усмихват.
Картините й са вдъхновени от емоции, настроения, пейзажи и преживявания. За изработката им са използвани естествени материали. Всеки един детайл е от значение – видът, формата и цветът на морските камъчета, използването на четката и боичките.

– Разкажи ни за твореца, който стои зад уникалните пана в Работилничката. Ми?

– Творецът, който стои зад паната в Работилничката.Ми е обикновено момиче, обичащо изкуството и морето.

– Казваш, че идеята се е зародила съвсем случайно. Със сигурност обаче има предистория, която искаме да научим?

– Идеята се зароди съвсем случайно, да. От доста време исках да се захвана с нещо различно и ръчно изработено. Всеки път или не започвах изобщо, или след определено време интересът ми изчезваше и ми ставаше скучно. Един студен ден, разхождайки се по брега на любима Варна, започнах да събирам и фокусирам доста блещукащи стъкълца по плажа, на които дотогава не бях обръщала никакво внимание. Същата вечер направих и първата си картина!

– Защо избра да твориш с естествени материали?

– Картините ми са изработени от камъчета и стъкълца в естествения им вид. Видът, в който ги намирам на брега. Не ги обработвам по никакъв начин, освен обикновено измиване. Морето с нежната си сила изглажда попадналите в него стъкла и ги прави като скъпоценни камъчета. Виждам красотата в шлифования им вид, единствено от морските песъчинки, докато са стояли на дъното, може би и от стотици години. Мидичките и камъчетата са просто аксесоар към паната ми.

– Откъде идва това влечение към изкуството?

– Ръчното изработване на различни неща е отлична терапия за мен. Когато изработвам нещо с ръцете си, това подобрява настроението ми и ме успокоява. За да изработиш нещо, първо ти е нужно вдъхновение, което само по себе си е позитивно чувство. А когато видиш крайния резултат, изпитваш и задоволство. Емоцията е неописуема след направата на пано. Чувствам се удовлетворена от себе си!

– Как така всяко камъче, стъкълце и мидичка намират своите места?

– Понякога, още докато видя формата на стъкълцето на брега на морето знам, че ще го използвам за коте, рокличка, детска количка, чантичка и т.н. Но, понякога ми отнема доста време да направя и проста фигурка като рибка, например. В крайна сметка, както всичко на Земята с времето намира своето място под Слънцето, така и аз с много упоритост прилагам всяко едно от тях в паната си.

– Разкажи ни за първата картина?

– Първата ми картина, в онзи студен и мрачен ден, беше една от най-цветните ми. Признавам, че ми отне часове, докато я завърша, а не беше никак сложна?

– Кое е най-любимото ти пано, с което не би се разделила?

– Всяко едно ми е любимо, но и с всяко едно бих се разделила, за да стане то любимо и на новия си притежател.

– Как се раждат сюжетите за паната?

– Когато работя по поръчка се опитвам да се докосна максимално до очакванията на клиентите и техните желания, а когато го правя в свободното си време се вдъхновявам от най-различни неща около мен, като емоция, настроение, преживяване, пейзаж и др.

– Пътят на твореца – лесен избор ли е?

– Лесен или не, важното е да вложиш сърцето и душата си в творбата. По този начин смятам, че с достатъчно упоритост и желание, можеш да достигнеш всичко! Във всичко може да се открие красотата, стига душата да може да я види. А морето я носи толкова отдавна, откакто го има на Земята.

– В кои моменти чувстваш удовлетворение от положения труд?

– Обичам това, което правя –  от събирането на различни стъкълца, обичам и посещението на различни и нови места в търсене на „находки“ и разпределянето им по цветове, вдъхновява ме изработката на всяко отделно пано. Комуникацията с клиенти и докосването до техните идеи ми дава възможност да вложа цялата любов към това, което правя. Любимо ми е и опаковането и подготвянето на всички пратки и вече съм в очакване на обратна връзка. Отзивите на всички доволни клиентите са всичко за мен и едно от нещата, заради които продължавам да творя!

–  Имаш и свой печат, който поставяш…

– Восъчният печат също ми хрумна случайно. Реших, че не само е лесен начин клиентите ми да ме разпознават, но и много интересен и различен от обикновените стикери.

– Какви са впечатленията ти от Есенен Арт Базар?

– Присъствах на базар във Варна. Това беше и моят първи такъв. Запознах се с много творци и техните творения. Завързах контакти и натрупах опит, които съм сигурна, че ще са ми от полза за напред!

– Всяка творба в страничката е съпроводена и с прекрасни думи. Как се раждат те?

– Понякога много дълго време търся точното послание за конкретно пано. А понякога знам посланието, още докато изработвам паното.

– Откъде ловуваш своите находки?

– Обичам дългите разходки по морето и дивите, трудно достъпни плажове.

– Боравиш еднакво добре с подреждането на естествените материали и с четката? Откъде е този усет към живописта, към цветовете?

– Всеки сам подрежда цветовете в живота си, според целите и мечтите си. Зад умението с четката се крие още по-потаен творец.

– Защо трябва да избираме за подарък предмети ръчна изработка?

– Няма нищо по-хубаво да подариш подарък, създаден за конкретния повод и човек. Това е любов, креативност, уникалност във всеки продукт! А той от своя страна носи позитивната енергия на притежателите. Избирайки ръчна изработка, щастието обхваща поне трима човека – създателят, поръчителят и получателят. Нали заради усмивките и ежеминутното щастие живеем?

– Сподели с нас за кампаниите, които подкрепяш всеки месец?

– Всеки месец отделям от всяка поръчка определен процент и дарявам за различни кампании. Кампаниите, които подкрепям разкривам накрая на месеца. По този начин не принуждавам хората да поръчат, заради самата кампания, а те взимат участие в едно добро дело несъзнателно!

– За какви случаи са подходящи за подарък паната ти?

– Всички, разбира се!  Всяка една от тези картини е специална, защото дубликати не са възможни! А Животът е твърде кратък, за да избираме безвкусни подаръци и да отбиваме номера с нещо универсално. Понякога е хубаво да дадем воля на въображението си и да предизвикаме най-запомнящата усмивка.

– Коя е историята, за която мечтаеш да разкажеш в паната?

– Мечтая с всяко пано да подаря надежда на човека, за когото е. Имам желание да представя творбите си пред хората, защото обичам и искам да карам хората да се усмихват. Вярвам, че допринасям и за повече почистени плажове от стъкла…

– Как ще продължи да се развива Работилничката.Ми?

– С много нови проекти и творби. Очаквайте ги!

Ако искате да видите повече от творбите,

 посетете  „Работил-ничката.Ми“ .         във Фейсбук.

Виж още

Още новини

Вашият коментар