Life style

Стартира „Лято в библиотеката 2020“

Стартира „Лято в библиотеката 2020“ със занятие на тема „170 години от рождението на Иван Вазов“. Началото бе на 2 юли, а инициативата е на НЧ „Димитър Полянов – 1862 г.“ И тази година, всеки четвъртък читалищната библиотека от 10,30 до 12,00 часа, ще е запазена за магичния свят на приказките и всички малки приятели на книгите и рисуването.


„Лято в библиотеката 2020“ бе открита от г-жа Румяна Денева, секретар на читалището. Тя поздрави децата и обяви, че тази година има конкурс за рисунка на тема: „В чудната страна на книгата“. Творбите ще бъдат свързани с любима детска книга, любим герой от приказка, разказ, книга. Третата подтема е „Аз обичам да чета“.
Право на участие имат само децата, участници в „Лято в библиотеката“. Няма ограничения за размера и техниката на рисуване. Срок за приемане на рисунките е 6 август.
Финалното занятие на „Лято в библиотеката“ ще бъде на 13 август. Тогава, в Камерната зала на читалището ще има изложба и награждаване на победителите. В същият ден ще бъде връчено и отличие за най-активни участници в „Лято в библиотеката – 2020“.
На финалното занятие ще има и два конкурса: За изразително четене на откъс от любима детска книга – за деца в ученическа възраст и за Рецитиране на стихотворение или разказване на приказка – за деца от предучилищна възраст.


Всички занятия ще се провеждат при строго спазване на социална дистанция и обявените противоепидемични мерки.
Ръководството на НЧ „Димитър Полянов – 1862 г.“ отправя покана към децата в Карнобат да бъдат част от приключението. „Да бъдем заедно през ваканционните летни дни!
Заповядайте в читалищната библиотека всеки четвъртък от 10,30 до 12,00 часа! Заедно да четем приказки, разкази, стихове, да гледаме детски филми, презентации, да рисуваме и да се забавляваме! ОЧАКВАМЕ ВИ!“

Виж още

Още новини

Вашият коментар