Life style

Тийновете луднаха по TikTok

Карнобат е завладян от най – новия тренд– TikTok. Тийновете  луднаха по него. Стотиците видеа в мрежата са поредното доказателство за това. Не се чудете, когато децата ви се затворят в стаите, с телефон в ръка. Какво правят ли? Бъдете сигурни –записват своето TikTok клипче. Създаването му изисква доста усилия и креативност, но пък е доста забавно.Затова – не притеснявайте децата!!!Или се включете и вие!!!

Какво всъщност представлява чудото – TikTok? Както всички останали, това си стандартна социална мрежа, както Facebook, Instagram и т.н., в нея отново трупаш харесвания, последователи, коментари и обменяш съобщения. Тя позволява на всеки да създава свое собствено музикално видео, в което може да говори, пее или танцува.

Самата програма е стартирана през септември 2016г., в началото е била много популярна в Китай, а по – късно става и в другите страни, превръщайки се в едно от най – изтегляните приложения в света. Главната и аудитория са тинейджъри. TikTok е най – изтегляното приложение от периода – януари 2018г. до март 2019г. Според изследване нивата на ангажираност са доста високи и младите прекарват средно по 52 минути на ден в приложението.

Първата такава музикална програма се нарича „Douyin“ и е стартирана от китайската компания „ByteDance“ през септември 2016г. Копие от нея за международния пазар по – късно е издадено под името „TikTok“. Това позволява на компанията да се развива в световен мащаб.

На 9 ноември 2017 година „ByteDance“ придобива социалната мрежа „musical.ly.“  и на 2 август 2018г. я съчетава с „TikTok“.

Виж още

Още новини

Вашият коментар