Life style

Юсеин Ферхан: „От дете мечтая да отворя бръснарски салон“

Юсеин Ферхан е само на 19 години. От дете мечтае за собствен бръснарски салон. Преди месец младият бръснар реализира идеята си с отварянето на „Yusko’s Barbershop“ на ул. „Сашо Кофарджиев“ 4 в Карнобат. Салонът е отворен от понеделник до събота, от 9:00 до 20:00ч.
Юско посреща клиенти, желаещи да променят визията си и да изпробват нещо ново. Освен оформяне на бради и подстригване, той предлага редица процедури – с уред пара за лице, хидратиране на лицето с глина маски, оформяне на вежди с конец, бръснач и ножица.
Той впечатлява с изтънчен вкус при избора на интериора на салона, като е използвал за акцент своите инициали върху мебелите.

С вълнение и трепет Юсеин очаква отварянето на бръснарския салон. „От много малък исках да бъда бръснар. Постоянно говорех за това и накрая се реших. Записах се сам на курс и започнах“.
На 14 години Юско се сдобива с първата машинка, а за първия си опит за подстрижка споделя, че е бил най-трудния за него.
„В началото подстригвах моите приятели. Имаше момент, когато спрях, но си знаех, че един ден ще се запиша на курс“.
След като завършва средно образование, миналата година, той преминава обучение в Айтос и Бургас.
Осеммесечният курс подготвя добре младия бръснар.
Препоръка за уменията си получава от известния бургаски бръснар Слиман, от който черпи богат опит. От малък ходи да се подстригва при него в „Barbershop Sliman“ и е впечатлен от работата на арабина.
„По принцип хората ходят в Англия да се обучават при араби, а на мен Англия ми е тук, в Бургас“. Юсеин се обучава 3 месеца и с желание пътува всеки ден дотам.В началото на курса, една седмица се обучава на балон с пяна, докато достигне до етап, да не го пука.


„Искам да покажа на хората нови прически. Има желаещи, харесва им, но в Карнобат повечето са свикнали да се подстригват стандартно и не всички искат да пробват нещо ново и да рискуват“.
Барбершопа основно посещават младежи и мъже до 45 години, с някои, от които Юско е вече приятел.
„За мен важно е отношението към клиентите, добрата дума и да изградя доверие в хората“.
Младият бръснар не желае да продължи занаята на баща си, който е наложен майстор на закуски в Карнобат.


„Обичам занаята си. Работя с конкретни клиенти, които трябва да впечатля с уменията си. Докато в занаята на баща ми, е нужно да угодиш на стотици, които ежедневно мина-ват през баничарницата.
При моята работа влизам в пряк контакт с хората, запознавам се с тях и вече с много от клиентите ми съм приятел“.
Всеки мъж трябва да знае как да оформи брадата и прическата си. Но ако търсите безупречна визия и професионален подход, определено е нужно да посетите „Yusko’s Barber-shop’.

Виж още

Още новини

Вашият коментар